Stevia sötningsmedel skänker samtliga chans att njuta av godis
Jag börjar med Stevia sötmedel på grund av att så många folk har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.
Bara ett fåtal växtvarianter smakar gott – och kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag ej har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter som ger en god sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet utav detta är att 98Procent utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.
Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan köpa Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är toppen allmän målgrupper som vill undvika socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.
Stevia sötningsmedel är ett bra val för den som inte vill kapitulera godis men gärna undviker alla de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sig. Att ämna hålla sej ifrån strösocker är standard och är ur fler än en motiv.
Sockersjuka är en åkomma som i själva verket innehåller flera annorlunda varianter, men framförallt av ett par annorlunda typer som enkelt nog heter typ 1 och art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för diabetes är diabetes mellitus som betyder något i stil med «det som går genom med smak av honung». Tidigare kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett begrepp som somliga ännu använder sej av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kolhydrater med god fördelning och lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sig då less, törstig samt börjar lukta aceton. Man håller också snabbt dra ner i vikt. Art 1 sockersjuka är ett livshotande befogenhet om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit typ 1 diabetiker så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Typ 2 diabetes är en mildare form samt drabbar oftast äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång och eventuellt medicin.
Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med socker då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebär såklart inte att man vill sluta inta godis samt idag finns det val för alla. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än strösocker, så bara väldigt en aning behövs.
Andra anledningar till att man vill dra ned på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man kanske vill gå ned i kilon, alternativt ta bättre hand som sina tänder. Alla känner till ju vilken bristfällig effekt strösocker har på våra tänder. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte bara strösocker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen går då in i ett befogenhet som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason enormt effektiv, men det gäller att man får i sig tillräckligt med fett och äggviteämne för att idas med en kolhydratfri föda.
—
LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötmedel utan kolhydrater – eller med enormt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis metod för att gå dra ner i kilon och har för många blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så ska man avstyra kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får bestämt högst erövra 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i bestämmelse äta fritt av proteiner och fett för att dämpa hunger och tillfredsställa kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, ris, frukt, flera grönsaker samt rotfrukter, godis m. m. Allt som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är tabu. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde samt griskött, samt äggviteämne som man främst finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att äta bacon till frukost när man vill gå dra ned i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.