Gör ditt eget vin väldigt billigt
Vid måltiderna är det inte alltid som alla har råd att unna sig ett riktigt gott vin.
Men om det nu vore möjligt, skulle alla älska att dinera till ackompanjemang av denna dryck.
Vin är en dryck som har firats sedan urminnes tider.
Det finns skrift som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin mat.
Denna dryck rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor samt pensionärer.
Det röda druvvinet i synnerhet har visat en del exceptionella egenskaper vad gäller att stoppa åldrande, liksom att det har otaliga medicinska fördelar ifall de tas regelbundet med tanke på att det är ytterst rikt på antioxidanter.
För dem som ej kan handla vin, är allting inte förlorat.
Vem som helst kan åstadkomma ett relativt gott vin med ingredienser från kökshyllan.
Detta inlägg kommer att visa dig hur man gör detta.
Innan vi börjar vill jag nämna att det så klart finns ett snabbare sätt som också ger ett godare vin. Beställ en vinsats från hobbyvinsatsgenom att klicka här på hembryggning.se, prisad.se eller annan marknadsplats.
Med lite övning kommer du att klara av att brygga ditt eget billiga vin som i smak kan konkurrera med de allra ultimata (hmmm).
Vad du behöver för ditt hemgjorda vin
En halv bägare socker
144 gram druvsaft (ungefär tre burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och ej har några övriga tillsatser
En butelj där du kan mäta fyra liter vätska
Två-tre ordinarie ballonger
Vatten – Det rekommenderas att använda destillerat vatten, men du kan bruka ditt vanliga kranvatten för att ännu mer krympa kostnaderna
Ett stift som kommer att användas för att åstadkomma en del hål i ballongerna
Vinjäst. Men ifall du inte har det, kan normalt bagerijäst funka likaså fast smaken blir dessvärre därefter.
Kolla på internet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per färdig flaska.
För nybörjare som behöver lite mer orientering och hjälp, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt och flaskor
Kavla upp ärmarna och gör dig beredd att göra vin
Ta tratten och häll därefter saften i behållaren.
Häll alla 3 burkar (totalt 144 gram) och häll därefter i dubbelt så mycket vatten.
Om du har tre burkar saft, häll 6 burkar vatten.
Skaka alltihop till dess blandningen blir fullständigt homogen.
Vid denna punkt, addera den halva koppen socker.
Skaka igen grundligt.
Sockret bör vara fullständigt löst i slutet av blandningen.
Nu tar vi jästen.
Följ instruktionerna, blanda ut jästen i enlighet med instruktioner och få den färdig för användning.
När jästen är klar, addera även denna till blandningen du har och skaka återigen.
När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.
Säkerställ att ballongen har en del hål i sig innan du knyter fast den till mynningen av behållaren.
Det finns ett särskilt sätt att binda ballongen till mynningen av behållaren.
Det måste vara bra gjort samt tätt (här kan du nyttja snöre eller gummiband att knyta med).
Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på minst en halv dag (12 timmar).
Vid slutet av denna tid kommer du att höra poppande ljud av bubblor.
Detta är ett intyg på att jästen funkar bra.
När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att vara uppblåst med hjälp av gas som genereras från jäsningsprocessen.
Så länge ballongen blåses upp är processen verksam.
Du kommer att veta när vinet är färdigt, när ballongen töms.
Ditt vin är klart!
Nu måste du tappa det långsamt genom en sil i de flaskor du önskar lagra det i.
Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.
Stoppa in i kylskåpet och njut efteråt av ditt eget vin som kostade nästan inget alls – men det är smaskigt!