Brygga vin med hjälp av boken Hemmaframställning av Vin
Hemmaframställning av Vin är skriven av Kjeld Erlandsen och har hjälpt både nybörjare och lite mer erfarna vinbryggare i drygt 30 år. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i flera olika reviderade upplagor. Boken består av mycket användbar upplysning om hur man på bästa vis brygger sitt vin och om jäsa vin hemma.
Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt steg att från att endast tycka om att dricka vin också börja intressera sig för bryggning. Den som dricker mycket vin och provar annorlunda sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos vissa uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en fruktbärande och rolig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.
En del människor avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. osäkerhet och okunskap. Det är synd med tanke på att processen oftast är enklare än vad man antar. Världens främsta vinexperter förfinar oupphörligt metoder för vinframställning överlag. Det dyker oavbrutet upp nya ingredienser samt nya vinjäster som håller en mycket bra kvalité.
Utvecklingen är betydande på så vis att allt mindre inom all typ av vinframställning lämnas åt slumpen. Massor av framgångarna överlag påverkar i sin tur också processerna för hemmabruk. Samtliga dessa framgångar tenderar att avsevärt påverka slutresultatet. Man bör vara noga med att också hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.
Det krävs en del nödvändig utrustning för att komma igång att brygga vin. Först och främst krävs en hävert som ska användas till upptappning och också till omtappning. Därutöver krävs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.
Ett förslag är att inför bryggningen anteckna precis allt som behövs, och även göra upp en lista över de arbetsmoment som ska följas. Allting i anteckningarna bör följas till punkt och pricka. Det innebär att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att nå målet. Med tanke på att det tar rätt så lång tid att brygga en sats så vill man inte gärna börja om från början. Det är även viktigt att utrustningen är ren. Om inte så är det stor risk att det påverkar smaken. Kontrollera naturligtvis så att utrustningen även är hel. Som sagt, det är viktigt att inte lämna någonting åt slumpen.
Den som vill få mer detaljerad upplysning om vinprocessen bör läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken då mycket i boken fokuserar på det. Du kommer få utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar dessutom på smaksättning och vinprovning. Dessutom står det att läsa om övriga nyheter om starkviner.
Hur får man tag i boken? Det är rentav enklare än vad man tror och inom väldigt kort kan du sitta och läsa boken omedelbart på datorskärmen eller via din läsplatta. Boken är nämligen åtkomlig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är helt avgiftsfri att låna. Det enda som behövs är att registrera sig för ett e-konto.
Ingen tid att förlora, låna Hemmaframställning av Vin, omedelbart